maandag 10 oktober 2011

Duchenne heroes, het begin

Ongeveer een maand geleden kwam ons vader terug na de 6de editie van de Duchenne heroes. Een monsterlijke mountainbiketocht van 700km, die slechts in 7 dagen gereden wordt!
Duchenne is een ernstige spierziekte die vooral jongens treft, het is genetisch bepaald en dodelijk. Duchenne zorgt ervoor dat alle spieren aftakelen... en rara wat is het hart?... Juist, ook een spier!! om het allemaal nog wat serieuzer te maken, er is nog GEEN medicijn voor deze ziekte! En daarom doen we wat we doen, FIETSEN! En natuurlijk ook wat centen inzamelen. :) Want volgend jaar, in september 2012 zal ik ook meefietsen met deze moedige bende die de Belgische, Luxemburgse en Nederlandse bergen beklimd!

Na enkele trainingen van rond de 40 km zeggen de benen en het hoofd gaan voor die uitdaging!
Dus nu op naar de volgende kilometers, nog een jaar te gaan en dus werken aan de spieren is een must!

2 opmerkingen:

  1. PROFICIAT FLORIS, je schrijft geschiedenis man. Het onderzoek staat wellicht op de rand van een doorbraak - voor de miljoenen jongens van de komende generaties maak jij mee het verschil. In die "kleine" wereld ben je voor mij één van de pioniers, een kerel met pit, met ballen, met die typische Wollaert-spirit : "ik ga door, koste wat het kost, ook tegen beter weten in"... Bedankt Floris voor wat je voor onze Pelle wil betekenen. We gaan ervoor !!! Bert

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Succes, Floris.
    Het is een zware tocht, maar het einde zou de moeite waard moeten zijn.

    BeantwoordenVerwijderen